Text på Lillys vägg

Min dotter Lilly har vuxit upp med 80-talsmusik. Det går liksom inte att undvika i det här huset, och för mig är det stort att även hon tycker att mycket av den här musiken är bra. Visst gillar hon ny musik också, men den nya musiken går i vågor och det som är populärt idag kommer snart att bytas ut mot något annat. Det är därför jag älskar den tidlösa musiken så mycket, och jag tycker att det är väldigt roligt att Lilly också tycker om den. Hennes favorit bland de artister som jag lyssnar på är Cyndi Lauper, och den låt hon gillar bäst är True Colors.

Lilly är visserligen bara åtta år och har kanske inte så stor koll på våd låtarna handlar om. Hon är ganska duktig på engelska, faktiskt långt mycket bättre än vad jag var i den åldern, men det beror väl förmodligen på att barn utsätts för engelska i mycket högre grad nu för tiden. Det är engelska teveprogram och engelsk musik, och även om hon inte förstår allt så snappar hon upp väldigt mycket, och hon frågar dessutom flitigt när hon inte förstår. Jag uppmuntrar hennes nyfikenhet för språk och tycker att det är väldigt roligt. Jag arbetar ju som översättare, och jag tycker att språk är en viktig kunskap.

Lilly frågade för några veckor sedan om hon kunde få refrängen till True Colors målad på sin vägg, och det tyckte jag var en väldigt gullig och rolig idé, så igår tog jag fram penseln och frimålade texten ovanför hennes säng. Det blev riktigt bra!

”I see your true colors
shining through
I see your true colors
and that’s why I love you
so don’t be afraid to let them show
your true colors
true colors are beautiful
like a rainbow”

En reaktion på “Text på Lillys vägg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *