Tacksam för snabb lösning

Jag vet inte riktigt hur ni har det mer era bilar, men om jag skulle få gissa så har ni alla upplevt ett eller annat stenskott. Den där irriterande och störiga skadan i bilrutan som man helst av allt inte vill tänka på, men som finns där i ögonvrån hela tiden när man kör bil. Det blir alltid, i alla fall för mig, jobbigt att bli påmind, för man vet att dessa små skador kan utgöra risker för rutan, som gör att det eventuellt går sönder mer. Men som vanligt så brukar man liksom bara trycka bort det ur tankarna och försöker att bara ignorera. Därför blir det skuldkänslor i överflöd när man blir påmind om att man måste åtgärda felet.

Det finns inga ursäkter
Något jag har lärt mig av detta är att det inte finns några ursäkter. Faktum är att problemet med just stenskott är väldigt lätt att lösa, och det behöver faktiskt inte kosta en krona, beroende på vilken bilförsäkring som du har. Det går inte heller att skylla på att man inte har tid, eftersom att en reparation av ett stenskott tar omkring 20 minuter, vilket verkligen inte är någon tid alls. Så vilken ursäkt har jag egentligen till att inte lösa problemet, om nu både kostnad och tid är en icke-fråga? Ingen. Ingen som helst ursäkt, och det är därför som jag numera brukar åtgärda dessa stenskott direkt. Jag brukar använda mig av Ryds Bilglas utmärkta service, för det går det fort och man lämnar verkstaden med en helt ny ruta. Jag är så himla tacksam över att jag äntligen tagit tag i det.

Besöken hos Ryds Bilglas har gjort mig än mer medveten om vad det kan innebära att åka runt med ett eller flera stenskott. Det behöver inte gå sönder direkt, men det finns en inneboende spänning i glas som gör att en skada kan resultera i en rejäl spricka, vilket innebär ett byte av vindruta, och det är betydligt dyrare än att laga stenskott. En annan bra grej som Ryds Bilglas bjuder på när man är på verkstaden är plåster för stenskott. Så fort man får ett stenskott ska man sätta på det på skadan och ta sig till verkstaden och få det fixat. Plåstret är till för att undvika att smuts tränger in i skadan, och det gör i sin tur att lagningen blir helt osynlig. Så åk inte runt med katastrofer på väg att hända, laga era stenskott på en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *