Om bloggen

Välkommen till The Timeless!

Den här bloggen handlar om musik, och jag som skriver här heter Marie. Jag älskar musik, och framförallt älskar jag musik från 80-talet. Enligt mig är musiken från 80-talet tidlös, och det är därför jag har valt att döpa bloggen till The Timeless. Bloggen handlar dock inte enbart om 80-talsmusik eftersom det också finns mycket annan bra musik som är tidlös, men 80-talet är definitivt en stor del av det jag skriver om.

Så vad menar jag då med tidlös? Tidlös kan även beskrivas som ständigt aktuell, och med tidlös musik menar jag musik som aldrig går ur tiden. Artister och låtar som var populära då fungerar lika bra idag, och många av dessa låtar har blivit klassiker som känns igen även av de som inte ens var födda då. Bra musik har ingen tidsgräns, och grupper och artister som Diana Ross, David Bowie, Alphaville, Queen, Europe, Whitney Houston, Madonna, Michael Jackson, Cyndi Lauper, Bon Jovi, Twisted Sister, Mötley Crüe och Alice Cooper är lika älskade nu som de var på 80-talet.

En del av dessa grupper och artister är fortfarande verksamma, andra har splittrats eller slutat och vissa är inte längre i livet, men musiken lever fortfarande kvar och är för många lika stark idag som den var när den först kom. Jag är född 1975 och är uppvuxen med den här musiken, och för mig kommer den aldrig att tappa sin storhet. Idag ser vi låtar och artister som över en natt kan bli hur stora som helst, för att sedan efter någon månad glömmas bort och i bästa fall bli benämnd som årets sommarplåga. Musiken från 80-talet är äkta, och det är det som gör att den står emot tidens tand.

Musik är mitt största intresse och det är det som en stor del av den här bloggen handlar om, men jag skriver även om andra saker som intresserar mig och om sådant som händer i min vardag. Jag är bland annat väldigt förtjust i inredning och möbler. Det är med andra ord en blandning av sådant som jag uppskattar i livet, men framförallt mest om den tidlösa musiken. Jag hoppas att ni hittar något läsvärt här!

En till WordPress-webbplats