Funderingar på att sälja huset

Vi trivs ju i det stora hela väldigt bra i det hus vi har, men man kan ändå inte låta bli att spana lite på vad som finns där ute på bostadsmarknaden. Här och där så ser man ju dessa skyltar från mäklarna om olika hus som är till salu, och man kan inte låta bli att drömma sig bort. Vi har ju renoverat väldigt mycket i vårt nuvarande hem, och lagt ner mycket energi och själ – så egentligen borde man ju nöja sig nu, när man i princip är klar.

Men kanske är det just det som är saken? Nu finns snart inget kvar att göra där vi bor nu, så vad ska vi då ägna oss åt?

Mäklare eller inte mäklare?
Det här är ett dilemma jag inte blir klok på riktigt, men ska man välja mäklare eller inte? Å ena sidan hör man ju vilka extrema pengar dom tar för försäljningen, men man får ju verkligen juridisk säkerhet och trygghet i processen. Om man skulle sälja själv så slipper man ju förlora pengar till någon mellanhand, så man får ut mer av vinster – men här är det lätt att man kanske kan bli blåst tänker jag.
Jag läste en gång i DN om att det fanns en fastighetsmäklare som hette hemverket som arbetade med fasta arvoden istället, något jag tror mer på än att de ska ta en viss procent av ens vinst. Det känns på något sätt tryggare, för då vet man exakt vad det kommer att kosta en. Spanade in deras webbsida på https://www.hemverket.se/ och tyckte att de såg seriösa och professionella ut, så vi får se om vi kanske tar och kontaktar dom när det blir aktuellt.
Ökat värde på huset
Vi har i alla fall bokat en värderingskvinna som ska komma hit och omvärdera taxeringsvärdet på vårt hus till att börja med. Vi måste ju ha ökat det med minst det dubbla tänker jag, så mycket som vi har renoverat. Plus att bostadsmarknaden just nu är sådan att priserna bara sticker i höjden, så det känns ju som ett guldläge att sälja nu också. Men man kan ju inte låta bli att undra hur länge priserna kan gå uppåt innan det spricker?

Kikade på det här klippet tidigare idag i ett försök att bli lite klokare på allt det här med bostadsmarknaden. Fick ändå lite mer insikt i hur det hela fungerar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *