Dags för ny soffa!

Jag är ju inte bara musiknörd utan också väldigt förtjust i inredning. Nu har det blivit dags att köpa en ny soffa, och jag kan inte låta bli att vara lika uppspelt som ett barn på julaftonsmorgonen. Jag gillar verkligen soffor och det finns massor av modeller som jag skulle vilja ha, men tyvärr har man ju inte möjlighet att köpa en ny soffa så ofta eftersom man bara har plats för ett fåtal hemma (oftast bara en) och det är ju lite oansvarigt att köpa en ny innan man har slitit på den gamla i några år… Jag brukar i alla fall köpa ny soffa innan den gamla är helt uttjänt, och det betyder ju att man kan sälja den gamla begagnat och faktiskt få ett litet ekonomiskt bidrag till den nya!

Den här gången ska vi skaffa oss en bäddsoffa. Det är så praktiskt eftersom vi inte har något gästrum. Visst kan gästerna sova på en vanlig soffa också, men är det mer än en person så måste vi ta fram luftmadrass och det känns inte så trevligt. En bäddsoffa kommer kännas mycket bättre att erbjuda våra gäster, för det är ju som en dubbelsäng. Dessutom är bäddsofforna mycket bekvämare nu än de var när jag växte upp, både att sitta i och att sova på. De ser ut som helt vanliga soffor faktiskt, och de går att få med divaner och annat precis som vilken annan soffa som helst.

Jag har kikat runt lite både bland höstnyheter och på reor, för det gäller ju att man verkligen funderar innan man gör sitt val när man ska köpa soffa. Det är en möbel man ska ha i flera år, och då går det inte att ta första bästa. Det jag vill ha är en ljusgrå soffa och den får gärna ha två divaner. De flesta sofforna är ju byggbara nu så att man själv får välja divaner, armstöd, kuddar och sådant. Vi får se vilken modell jag bestämmer mig för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *