Dags att reda ut?

Det känns lite om vintern är som kallast just nu och sommaren känns väldigt, väldigt avlägsen. Kanske är det just därför som jag tänker på den mer än vanligt just nu, för att jag längtar till den. Annars är vintern en bra tid för inredning – vem vill gå ut? Det är trevligare att stanna inomhus, tänka på hur man ska möblera, surfa runt och kolla in fina inredningsdetaljer och sådant. Men livet är mer än bara inredning, faktiskt. Det är utredning också! Utredning är ett nytt fint ord som jag just hittade på (fast det finns ett annat också, som stavas och låter likadant). Med utredning menar jag då just UT-redning, i motsats till IN-redning. Bostadens yttre, och också en eventuell trädgård. Det kräver ju också inredning, jag menar utredning, eller hur?

Sommarnöje?
Vad jag, eller rättare sagt vi, funderar på är att skaffa en sommarstuga ute på landsbygden. En dröm som många har och villa förverkliga. Men vi har faktiskt kommit en bit på vägen och har tittat på en del obebyggda tomtmarker. De mest attraktiva är inte billiga, men det finns flera som vi tycker är väldigt fina och där vi kan tänka oss att tillbringa tid på sommaren (och annars också, givetvis. Det kan ju inte stå helt övergivet resten av året!). Jag försöker se på tomterna inte som de är, men hur de kan bli efter några år, med ett hus och en väl omskött trädgård. Utredning helt enkelt! Jag tycker det är väldigt roligt och spännande.

Själva huset kommer vi nog att beställa från Lövångers Bygg. De har flera fritidshus i olika storlekar, som vi sedan kan välja tillbehör till och modifiera. Inte riktigt samma som att bygga själv, eller låta en arkitekt rita speciellt åt oss, men mer än tillräckligt bra, definitivt. Jag tycker deras husförslag är fina och mysiga och ser flera spännande möjligheter. Än så länge ligger det bara på planeringsstadiet, men det kommer, vara så säkra. Vi har nog i grund och botten bestämt oss, även fast vi säger att vi bara tänker på saken. Det kan till och med bli av redan till sommaren! Sådana tankar gör att vinterkylan inte känns så kall längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *