Cykel = inredningsdetalj?

Jag har tänkt en del på cyklar på sista tiden. Jag funderar nämligen på att investera i en ny, och det har fått mig att fundera över cyklar som inredningsdetalj. Det är ju ganska vanligt att man förvarar sin cykel inomhus om man till exempel bor i lägenhet i en storstad där det inte finns några säkra cykelförråd, och många gånger kan de här cykelförvarningarna vara både smarta och snygga. Man hänger kanske upp cykeln på väggen eller i taket och gör man det på ett bra sätt så blir cykeln liksom en del av inredningen som faktiskt gör väldigt mycket för hela intrycket.

Här är några tips hur man kan förvara sin cykel inomhus. Vissa av de här är riktigt snygga. Jag älskar till exempel den som är 1:43 in i klippet där cykeln hänger på väggen fast på ett väldigt ovanligt sätt. Snygg cykel också!

Den här hemgjorda cykelhållaren gillar jag också skarpt. Riktigt fin och stilren i koppar. Fantastiskt snygg!

Ett dilemma är dock att jag gärna skulle vilja ha en sådan där stilren och snygg cykel att hänga inomhus, men det är inte riktigt en sådan cykel jag vill ha att cykla på. Jag funderar nämligen på att skaffa mig en BMX så att jag kan börja cykla lite mer träningsinriktat, men för väggen föredrar jag en mer klassisk cykel. Ska jag behöva köpa två? Sedan vet jag inte heller om jag skulle orka ta in och ut cykeln hela tiden, och tänk när den har blivit lerig till exempel – då vill man knappast ha den på väggen. Ska jag behöva tvätta den varje gång innan jag tar in den? Nej, jag får nog tänka om här.

Jag skulle ju kunna göra så att jag faktiskt köper en cykel bara för att ha den som inredningsdetalj, och då kan jag försöka hitta en lite billigare begagnad cykel. Så länge den har rätt form så kan jag ju måla och fixa den så som jag vill ha den i mitt hem. Och så kan jag köpa en BMX härifrån som jag kan ha ute och cykla på. Sportson har en butik här i närheten och de verkar ha bra cyklar till bra priser (fast det är ju inga priser man köper en inredningscykel för direkt…).

Jag ska kolla lite annonser på begagnade cyklar och se vad som finns. Helst ska det ju vara en lite äldre cykel, eller möjligtvis en nyare som är gjord för att se gammal ut. Jag antar dock att de äldre cyklarna är billigare så länge det inte är någon riktigt raritet, och jag föredrar också föremål som är gamla på riktigt snarare än ”nygamla” då jag tycker att de äldre har mycket mer själ och känsla.

Frågan är bara vilken upphängningsmetod man ska välja. Det beror givetvis lite på var man hänger den och vilka förutsättningar som finns, men samtidigt finns det också många olika valmöjligheter. Ett blogginlägg om det här kommer om jag hittar en passande cykel och kommer på hur jag vill göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *